παναιτωλικος_αστερας_τριπολης

Οι νέες πινελιές του Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης

Με πολλά θετικά στοιχεία, μαζί με την ισοπαλία, έφυγε ο Αστέρας Τρίπολης από το Αγρίνιο στην πρεμιέρα της Super League. Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν όπως ακριβώς τους περιμέναμε στον αγωνιστικό χώρο, βάσει των φιλικών, και το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ, που θα ερχόταν εάν ο ρέφερι συμβουλευόταν το VAR και έδινε το πέναλτι στη φάση με τον Μπαράλες. Ας δούμε παρακάτω τις νέες πινελιές του Σέρβου κόουτς στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο νέος ρόλος του Βαλιέντε

Ενώ πέρσι ο Μουνάφο ήταν αυτός που «κατέβαινε» για να πάρει την πρώτη μπάλα από την άμυνα φέτος ο Ράσταβατς έδωσε αυτόν τον ρόλο στον Βαλιέντε. Ο Ισπανός όπως είδαμε στο Αγρίνιο, οπισθοχωρούσε για να κάνει δική του την μπάλα από τους αμυντικούς και σε ρόλο οργανωτή, την προωθούσε στον Μουνάφο στα άκρα ή στον Ριέρα. Με τα χρόνια να περνάνε για τον Μουνάφο, η κίνηση αυτή έχει λογική ώστε ο Αργεντίνος να είναι πιο ξεκούραστος στη ροή του παιχνιδιού και με περισσότερη ηρεμία να ανεβάζει την ομάδα στην επίθεση.

Τριάδα στην άμυνα σε συνθήκες επίθεσης

Παρατήσαμε ότι όταν ο Αστέρας είχε την κατοχή, ο Βαλιέντε κατέβαινε για να πάρει την πρώτη μπαλιά, ουσιαστικά λειτουργούσε σαν 3 αμυντικός έχοντας δίπλα του τον Ατιένθα και τον Καστάνιο. Τα δυο μπακ, Καρμόνα και Άλβαρες βρίσκονταν αρκετά ψηλά, πάνω από τη μεσαία γραμμή δημιουργώντας υπεροπλία στο κέντρο κάτι που το είδαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο όταν και οι Αρκάδες «πάτησαν» τους γηπεδούχους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Leave a Reply