φανελα_λιβερπουλ

Η ιστορία των εμφανίσεων της Λίβερπουλ (pics) Όλες οι φανέλες των «reds»

Η Λίβερπουλ ιδρύθηκε το 1892 και δεν ήταν από την αρχή οι εμφανίσεις της σε κόκκινο χρώμα. Μετά από τέσσερα χρόνια (1896) ο τότε ιδιοκτήτης των «reds», Τζον Χόλντινγκ, ο οποίος ίδρυσε την ομάδα και έδιωξε από το Άνφιλντ την Έβερτον, άλλαξε τα χρώματα του κλαμπ από μπλε/άσπρο στο κόκκινο.

Μόλις το 1965 η Λίβερπουλ φόρεσε κόκκινα και στο σορτσάκι, καινοτομία του «θρυλικού» Μπιλ Σάνκλι, ως φόβητρο για τους αντιπάλους! «red for danger, red for power».

Τη δεκαετία του ’70 η UMBRO ήταν η πρώτη αθλητική εταιρία που συνεργάστηκε με την ομάδα και το 1978 η HITACHI έγινε χορηγός στη φανέλα του συλλόγου, με τη Λίβερπουλ να γίνεται η πρώτη ομάδα που το λάνσαρε στην Αγγλία!

Τη δεκαετία 1985-1995 η Adidas ανέλαβε το σχεδιασμό της φανέλας και ήταν «υπεύθυνη» για πολλές εμφανίσεις που αγαπήθηκαν από τους φίλους της ομάδας στα τέλη των 80s.

Η Reebok ανέλαβε την επόμενη δεκαετία, με την Adidas να επανέρχεται για λίγα χρόνια μέχρι η Warrior Sports και η New Balance να κάνουν δυναμικό «μπάσιμο» στο σύλλογο απ’όταν ανέλαβε η Fenway Sports Group.

Με τη Nike να είναι η 6η κατά σειρά εταιρία που ντύνει τους «reds» ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή της ένδοξης φανέλας της Λίβερπουλ:

Graphic designer: Emre Gultekin.

2020/21

2021/22

Τα 19 ρεκόρ που «έσπασε» η Λίβερπουλ στο δρόμο προς το 19ο τρόπαιο!

Leave a Reply